2017. augusztus 12., szombat

Stardoll kritika

Sziasztok!

Nagyon régen nem volt bejegyzés. Talán kicsit már kinőttem a játékból és elfoglalt is voltam, ennek ellenére az írás hiányzott.
A mai posztban kicsit a Stardollról fogok beszélni, többek között az árnyoldaláról is.

1. Chat és barátok
Először is a legfontosabb témával kezdek.
A chat rengeteget változott az elmúlt időszakban, nagyon hasonlít a messengerhez. Sokkal több emoji lett elérhető, ami szerintem tök jó. Viszont a kapcsolat ugyanúgy gyakran megszakad, legtöbben pedig tapasztalataim szerint csak híresztelésre használják.
A barátok témakörről annyit, hogy a Stardoll közösség az évek folyamán csak mintha rosszabbodott volna. Emlékszem, mikor regisztráltam mennyi buli volt és milyen jó társaságok alakultak ki. Hajnalig képes voltam fent maradni és beszélgetni a netes barátaimmal. Aztán idővel az emberek eltűntek, megváltoztak vagy otthagyták a játékot. Már nem tapasztalom a chat szobákban, hogy olyan jó lenne a hangulat. Őszintén szólva nem is nagyon járok a Stardollos bulikba, amiknek a száma is jócskán csökkent.
Mások kritizálása és kiközösítése viszont csak megy rossz irányba. Rengeteg bántó emberrel lehet összefutni, akiknek fő célja, hogy megbántsanak és lealacsonyítsanak másokat. Nem látom ennek értelmét. Az építő kritikát szívesen befogadom, viszont az ilyenfajta gusztustalan szavakkal már nem is foglalkozom. Sok ember a szívére veszi és megbántódik, alacsonyabb lesz az önértékelése ezek hatására. Lehet, hogy hihetetlen, de igaz. Az interneten is ugyanúgy rossz hatással lehetnek egymásra az emberek, mint a való életben. Persze régen is össze lehetett futni olyan dollokkal, akiknek a bullying volt a fő céljuk, de mintha a számuk csak nőtt volna. Tehát már nagyon nem ismerkedek emberekkel, mint régen és kerülöm a társaságot. Ennyit erről a témakörről.

2. Vásárlás
Sok-sok új üzlettel bővült a pláza, de számomra az új kollekciók unalmasak és a ruhák túl vannak árazva. Mintha a való életben lennék :D Szívesebben nézelődök a Bazárban kincsekre vadászva, minthogy a plázában költsem a pénzem.
A Bazárban több keresési funkció lett, aminek nagyon örülök. Sokkal könnyebben találom meg, amit szeretnék, bár úgy érzem itt is lenne min változtatni

3. Spotlight
Na ennek mi értelme? Stardollos Instagram szeretne lenni vagy mégis micsoda? Az én szempontom szerint egy felesleges felület, ritkán nézegetem mások képeit.

4. Lakosztály
A lakosztályban rengeteg változás ment végbe. Van amit kedvelek, van amit már kevésbé. Nagyon hiányolom a fehér tolóajtós szekrényt. Helyette egy gardróbból keresgélhetjük a ruhákat, ami hasonló a tárolóhoz. Ellenben az szimpatikus, hogy ezeket le lehet zárolni mások elől és könnyebb egy-egy cuccot megtalálni a keresés funkciónak köszönhetően.

5. Versenyek
A versengés nagyon megy, ez eléggé észrevehető. Nincs is ezzel gond, de talán jó lenne megjutalmazni trófeán kívül mással is a dollokat. Hiszen a sok kampányolás rengeteg idő és energia. Én nem bánnám, ha nyeremény gyanánt kapnánk egy kis Stardollárt is.
Csalni a szavazatokkal még mindig lehet, de ezt megnehezítette a Stardoll, aminek kifejezetten örülök.

6. Pénzkeresés
Elérkeztünk az utolsó kategóriához.
Sok lehetőség van Starérméket keresni napi feladatokkal és egyéb kis dolgokkal, viszont Stardollár keresésére gyakorlatilag nincs semmilyen lehetőség. Néhány feladattal vagy a napi ajándékkal tudunk keresni 3-5 dollárt, de ez édes kevés az árakhoz képest. Ráadásul egy kezdő doll tulajdonképpen alig tud valamit csinálni, mert minden szinthez van kötve, kivéve ha Superstar vagy. És nem mindenki teheti meg, hogy egy online játékra valódi pénzt költ. Szomorú, hogy ennyire megváltozott a játék és ilyen szinten a pénzre hajt. Egy újonnan regisztrált doll egyszerűen nem tud mit kezdeni, csak ha fizet.

Nekem jelenleg ez a véleményem a játékról, de nagyon kíváncsi vagyok a tiétekre is. Nyugodtan írjátok meg kommentben ti mit gondoltok, és ha tetszett a bejegyzés nyomjatok a tetszik gombra. xx, Poppy♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése